Rondo Plast

Rondo Plast AB är ett helägt dotterbolag till Polykemi AB. Företaget arbetar med kvalitetssäkrad och återvunnen plastråvara. Företaget startade 1980 och har genom åren byggt upp en högkvalificerad kunskap och erfarenhet när det gäller plaståtervinning. De har ett standard sortiment av återvunna plastmaterial men kan även erbjuda skräddarsydda alternativ med återvunnen plast som bas.

Material

HDPE, som går under en av Rondos materialfamiljer REPRO. Rondo levererar diverse olika råmaterial baserat på helt eller delvis återvunnen plast.

Ursprung

Produceras i Ystad, råmaterialkällor från hela Norden och norra delarna av Europa.

Förädling

Rondos tillverkningsprocess liknar vanlig plasttillverkning, men med råmaterial baserat helt eller delvis på återvunnen plast. Lämpligt plastavfall smälts ner och bearbetas genom en s.k. extruder i vår produktionslinje för att få de rätta egenskaperna. Plastmaterialet kommer sedan ut som strängar, vanligtvis svarta, som kyls ner i vatten så att det stelnar och klipps till granulat. Slutligen skickas det till våra kunder som smälter ner och formsprutar till den färdiga plastdetaljen.

Tillgång

Löpande, Ca 1000 ton produceras per år.

Kontakt

rondo@rondoplast.se

0411-723 90

Rondo Plast AB
Box 97, SE-271 21
Ystad

www.rondoplast.se