24 maj

Hold your horses! Alternativ till fleecefiltar, nyckelringar och reklampennor sökes! I september kommer SPOK att gå ut med en utlysning gällande framtagandet av en lokal “souvenir-kollektion”. Om du är intresserad, börja fundera redan nu!

Mellan 1/10-1/11 är det möjligt att lämna in förslag på objekt som skulle kunna passa i en samtida skånsk souvenirkollektion. I början av september kommer vi att ha en introduktion för dig som är intresserade av att veta mer samt få inspiration och kunskap kring prissättning.

Förslagen som lämnas in bör bör ej vara enstaka unikat utan objekt som kan serietillverkas eller produceras i upplagor. Objekten ska vara designade och tillverkade i Skåne. De kommande Skåne-souvenir-objekten kan både vara helt nya men också redan framtagna och kända objekt som passar in i konceptet. Det viktiga är att objekten har en tydlig anknytning till Skåne via bakomliggande berättelse. Objekten måste också tillverkas med hjälp av en eller flera tillverkare listade i SPOKs tillverkarregister. Det är okej att nya tillverkare läggs till efter hand. Delar av objektet kan också tillverkas av formgivaren själv.

De inlämnade förslagen bedöms anonymt av en jury. Kommer ditt förslag med som en av de tio utvalda souvenir-objekten finns det en uppstarts-peng på 10 000 kr+moms per projekt.

Satsningen är möjligt tack vare bidrag från Länsstyrelsen i Skåne.

Mer information kommer frampå!