1 april

WHAT MATTER_S 2.0

Under 2019 genomförs projektet What Matter_s 2.0 där vi kopplar samman designers med större tillverkande företag i regionen som bedriver forskning och utveckling – med uppgiften att utifrån företagens spill/restmaterial som resurs utveckla nya material.

Förra året gav SPOK, Art & Science Initiative och Form/Design Center 10 designstudios möjligheten att samarbeta med 10 ledande materialforskare i Skåne för att tillsammans experimentera, utforska och visualisera nya material som är under utveckling just nu. Resultatet av dessa samarbeten presenterades i samlingsutställningen What Matter_s på Dutch Design Week 2018 och sedan i en utökad utställning på Form/Design Center. Projektet fick ett enormt genomslag så därför har vi beslutat att köra en andra omgång!

 

Open call: Designers/studios

Under perioden 1 apr – 1 maj 2019 är det möjligt för designers/studios med företag registrerat i Skåne, Halland, Småland eller Blekinge att lämna in en ansökan om att medverka i projektet. Av de sökande erbjuds max 16 designers/studios att delta vid ett match-making-event den 5 juni 2019 där de tillverkande företagen medverkar.

Efter detta event väljs ett antal designers ut att ingå samarbeten med tillverkande företag under 8 månader. Urval och matchning görs av en jury.

 

Jury:
Terese Alstin, Form/Design Center
Jenny Nordberg, SPOK
Martin Johansson, SVP Engineering
Eliel Camargo-Molina, Art & Science Initiative
Els Woldhek, Odd Matter
Georgi Manassiev, Odd Matter

Ansökan innehåller kontaktuppgifter, beskrivning av din verksamhet, en kort motivering samt tre referensprojekt. Vänligen fyll i samtliga uppgifter innan du skickar in ansökan. Observera att ofullständiga ansökningar ej kommer att behandlas.

 

Ansök här: https://formdesigncenter.typeform.com/to/AwUZUN

 

Southern Sweden Design Days
Resultatet av dessa samarbeten kommer att presenteras i en grupputställning under första upplagan av Southern Sweden Design Days som hålls 7 – 10 maj 2020.