2 juni

Vad har ni gjort med Svetsmekano?
Vi har gjort fötter och väggfästen till tre olika lampor. Delarna i aluminiumplåt är formade med engelskt hjul samt svetsade.

Hur gick det till när ni samarbetade?
Det gick väldigt smidigt. Vi pratade först per telefon och sedan mailade vi över ritningar som Bert snabbt kunde göra delar utifrån. Detta var speciellt bra eftersom vi hade en tight tidsram för projektet. Bert var dessutom väldigt bra på att svara direkt och är otroligt tillmötesgående.

Varför valde ni att jobba med Svetsmekano?
Han är snabb! Resultatet såg ut precis så som vi ville ha det och han var väldigt noggrann. Vi hade dessutom fått tips om Bert tidigare från verkstadspersonalen i skolan (Industridesignskolan i Lund) så vi visste att han var duktig och flexibel. Bert är också väldigt positivt inställd till att samarbeta med designers, tycker det är roligt att testa nya saker och är lösningsorienterad. Allt går att lösa!

Tips till andra som vill jobba med Svetsmekano?
Företagsnamnet kan vara lite missvisande eftersom Bert kan göra så mycket mer än bara svetsa. Han kan bland annat göra väldigt mycket manuell bearbetning av plåt.

Vad är fördelarna med att jobba med en lokal tillverkare?
Att en kan åka dit och prata ansikte mot ansikte. Dessutom kunde vi smidigt skicka delar som var tillverkade på annat håll som Bert sedan svetsade ihop. Det blir mer som ett samarbete eftersom det är lättare att kommunicera och visa. På så vis kan en undvika missförstånd och lättare anpassa konstruktionen. Dessutom tror vi att det personliga mötet är mer givande för arbetet hos båda parter.

Här hittar du mer information om Svetsmekano: https://s-p-o-k.se/finmekanisk-verkstad/svetsmekano/

Här hittar du mer information om Maja Lindh, Ebba Lindgren & Stina Henriksson projekt: http://www.schoolofindustrialdesign.com/spektrum/test/