13 december

Vad har ni gjort med Ferrum Smide?
Vi har gjort ett lampstativ i stålrör som Martin Hansson på Ferrum Smide har svetsat ihop till oss. Efteråt är stativet lackat men det är gjort på ett annat ställe.

Hur gick det till när ni samarbetade?
Vi visade skisser och lämnade en ritning. Sen åkte vi dit ett par tre gånger och kollade arbetet samt löste uppkomna problem gemensamt.

Varför valde ni att jobba med Ferrum Smide?
Vi tänkte på dem för vi hade hört om dem både via SPOK och från andra som tidigare sagt att de är väldigt hjälpsamma och snabba. Vi jobbade även under stor tidspress men de kunde hjälpa oss trots det.

Tips till andra som vill jobba med Ferrum Smide?
Martin är designintresserad vilket gör att att det är lätt att kommunicera med honom. Så klart måst en ändå vara väl förberedd med ritningar och så samt att vara beredd på att ända lite dimensioner. Han är en klassisk smed och så är han rätt smart också, och lätt att prata med, trevlig.

Vad är fördelarna med att jobba med en lokal tillverkare?
Att vi kunde träffas, face to face. Vi kunde åka dit, som då när det blev fel, så kunde vi träffas direkt och lösa det. Man får även en annan respekt för människan bakom arbetet och deras kompetens när man ser dem i sin miljö.

Här hittar du mer information om Ferrum Smide här: https://s-p-o-k.se/smide/ferrum-smide/
Här hittar du mer information om Andréason & Leibel: http://works.andreasonleibel.com/