29 maj

Vad har ni gjort med Herman Anderssons Plåt?
De har hjälp oss att göra underredet till Spore Bench som är en bänk med läderklädd sits och benställning i metall. Rörställningen har de kapat, svetsat ihop samt sedan lackat. De har också laserskurit bläcken undertill som fungerar som infästning.

Hur gick det till när ni samarbetade?
Louise besökte Conny på Herman Anderssons Plåt med en pappmodell i skala 1:1. Hon hade också med sig skisser som underlag för diskussionen. Eftersom alla vinklar i benställningen är olika var det bra att gå igenom hur de skulle svetsas ihop för att uppnå en så bra hållfasthet som möjligt. Efter mötet fick Louise en offert och sedan lades en beställning. Slutmonteringen av benställning och sits skötte Louise och Carina själva.

Varför valde ni att jobba med Herman Anderssons Plåt?
Med Spore Bench var det viktigt för Louise och Carina att hålla produktionen så lokal som möjligt, gärna med en tillverkare som tidigare varit med i Den Nya Kartan och/eller är listad på SPOK. Eftersom de tidigare sett att Herman Anderssons Plåt är duktiga på finish så kändes de rätt. Louise och Carina tyckte även att det var intressant att testa ett nytt ställe och samarbetspartner. De valde också Herman Anderssons Plåt eftersom de är villiga att jobba med mindre serier vilket är bra och viktigt i en protoypfas.

Tips till andra som vill jobba med Herman Anderssons Plåt?
Det är bra att prata och lyssna på hur de arbetar och tänker så att en vet begränsningar och möjligheter. I detta fall var en sådan begränsning till exempel storleken på lackboxen. Åka gärna dit och träffa dem om de har tid och ta med något rätt konkret. Då kan en också se produktionen och kanske träffa den som ska utföra uppdraget.

Vad är fördelarna med att jobba med en lokal tillverkare?
Att kunna åka dit över en dag eller på en timme för att se och prata. Att ha en nära kontakt är viktigt.

Här hittar du mer information om Herman Anderssons Plåt: https://s-p-o-k.se/platbearbetning/herman-anderssons-plat/

Här hitttar du mer av Louise Hederströms och Carinas Grefmars gemensamma arbete:
http://louisehederstrom.com/Grefmar-Hederstrom