6 december

Vad har du gjort med Den Danske Keramikfabrik?
En liten serie lampskärmar i porslin.

Hur gick det till när ni samarbetade?
Kontakten skedde via mail och telefon. Resultatet blev bra men periodvis rörig process då Den Danske Keramikfabrik precis hade öppnat och bytte helt ledning/kontaktperson två gånger under projektet.

Varför valde ni att jobba med Den Danske Keramikfabrik?
Vill gärna producera mindre volymer i närområdet. Priserna var bra och det känns bra med både fysisk och språklig närhet till en producent.

Tips till andra som vill jobba med Den Danske Keramikfabrik?
Det är bra att förbereda sig lite då de olika teknikerna kan innebära till exempel att formerna slits efter ett visst antal gjutningar. Viktigt att prata om det redan i början för att kunna ta ställning till ett pris kontra volym och vad en ny investering innebär, t ex att prata om vem som står för startavgifter eller om det går att dela eller skippa om det gäller en produktion som ska löpa på. Slutresultatet blev mycket bra, kan verkligen rekommendera dem till mindre serietillverkade volymer.

Vad är fördelarna med att jobba med en lokal tillverkare?
Det känns bra att samarbeta med människor som arbetar under bra villkor och är måna om slutresultatet. Närhet till producenten och enkel kommunikation då det gick bra att prata svenska-danska och byta till engelska när det blev för svårt (några enstaka gånger).

Här hittar du mer information om Den Danske Keramikfabrik: https://s-p-o-k.se/keramik/den-danske-keramikfabrik/
Här hittar du mer av Milan Kosovics arbete: mkid.com, sekterism.com