18 maj

Vad har du gjort med KPMV?
Jag har gjort ett bord för offentliga platser så som hotell lobbys. Det är en slags mötespunkt där flera människor kan samlas runt utan att en person tar upp hela ytan. Den består mestadels av 4mm, laserskuren plåt.

Hur gick det till när ni samarbetade?
Vi hade ett projekt där vi skulle jobba i metallplåt. I början av projektet åkte vi runt till olika tillverkare då fick vi bland annat träffa Lasse på KPMV och se deras verksamheten. Det kändes som ett bra möte.

Varför valde du att jobba med KPMV?
Jag fick en bra känsla av dem. Lasse tog sig dessutom tid att hjälpa till. Jag har inte jobbat i plåt i den här skalan tidigare så han kunde komma med en del hjälpsamma tekniska och mekaniska tips. Det kändes som ett schyst ställe där jag även kunde få den kvalitén som jag ville ha.

Tips till andra som vill jobba med KPMV?
Tar er tid att boka ett möte med Lasse åka dit i ett tidigt skede i projektet för att se verkstaden och hur de jobbar. Ett annat tips är att var ute i god tid eftersom de alltid har mycket att göra.

Vad är fördelarna med att jobba med en lokal tillverkare?
Närheten till tillverkningen är absolut den största fördelen. Under processens gång var det en produktdel som inte kom med i produktionen och den kunde de snabbt och enkelt lösa på plats. En annan fördel är att få komma på besök och se hur det fungerar. Det ger en värdefull och lärorik inblick i processerna som de arbetar med.

Här hittar du mer information om Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad: https://s-p-o-k.se/laserskarning/kirsebergs-plat-mekaniska-verkstad-ab/

Här hittar du mer information om William Herrlins projekt: http://schoolofindustrialdesign.com/viapalermo1/portfolio/this-must-be-the-place/