2 oktober

Alternativ sökes!

En skånsk kommun ger bort termoskoppar tillverkade på andra sidan jorden, axlar värms av plastfiltar med älgtryck från turistbyrån och te dricks ur generiska koppar med gulröda flaggtryck. Förvånansvärt ofta håller gåvor och souvenirer kass kvalitét både design-, material- och produktionsmässigt. I Skåne finns det gott om fantastiska designers och kompetenta tillverkare och SPOK ser en möjlighet att ta fram mer samtida souveniralternativ. Alla förutsättningar finns på plats och SPOK menar att det ur ett långsiktigt perspektiv är bättre om vi konsumerar färre grejer av bra kvalité som är tillverkade lokalt.

SPOK vill också med denna utlysning uppmuntra formgivare att själva hålla i hela produktframtagningen. Skicka in ett förslag och ta chansen att bli en av de tio som erhåller 10 000 kr att utveckla sin idé för.

Perioden 3/10 – 10/11 2017 (obs förlängt slutdatum från den 3 november till 10 november) är det möjligt att lämna in förslag på objekt som skulle kunna passa i en samtida skånsk souvenirkollektion.

Denna satsning är möjlig tack vare finansiering av Länsstyrelsen i Skåne.

Mer information om utlysningen i denna fil: SPOK OPEN CALL