Start Exempel Maria C Bernhardsson + Ulricehamns Tapetfabrik

Maria C Bernhardsson + Ulricehamns Tapetfabrik

Howdy
2023

Formgivare: Maria C Bernhardsson
Tillverkare: Ulricehamns Tapetfabrik

För Maria blev det en stor utmaning att välja bort färger för att anpassa mönstret till screen-trycksmaskinen. Hon och teamet ägnade mycket tid till att provtrycka flera färger på varandra för att skapa fler nyanser. Till slut landade de i 6 färger och lyckades ändå behålla den färgrika känslan, som var viktig för Maria. ”Howdy”-tapeten finns i flera färgställningar, alla med sina unika uttryck. För Maria representerar buketten hennes passion för blommor och färg, medan stövlarna symboliserar hennes år i modebranschen och fågeln fångar den nyfikna och frihetsfyllda känslan när hon kastar sig in i ett nytt projekt! 

Maria C Bernhardsson, är utbildad vid Borås Textilhögskola inom Modedesign. Hon kombinerar sitt arbete som bildkonstnär med att designa print för modebranschen. Marias konst kännetecknas ofta av färgstarka hus och blommor i en semiabstrakt stil. Hon samarbetar med flera internationella gallerier, i bland annat USA, Schweiz och Frankrike och arbetar från sin ateljé i Sävedalen / Göteborg. 

Ulricehamns Tapetfabrik – Tillverkningen sker genom traditionella trycktekniker och med rötter i genuin hantverkstradition. Ulricehamns Tapetfabrik är ett svenskt tapetföretag som drivs av Anna och Thomas och som brinner för hantverket och värnar om det äkta, småskaliga och unika. Den viktigaste komponenten i produkterna går inte att ta på. Det handlar inte om papper eller pigment. Det handlar om människor och relationer. Här vill man göra skillnad och hitta nya vägar framåt tillsammans med härliga människor och företag som brinner för hantverk, svensk tillverkning och bra produkter på samma sätt som Anna och Thomas gör. 

www.mariacbernhardsson.com 
www.ulricehamnstapetfabrik.se 

Samarbetet är en del av DES&DO! – ett matchningsprojekt initierat som drivs av SPOK Västra Götaland och FORM & folk med syfte att initiera samarbeten och synliggöra den mångfald av tillverkning och design som finns i Västra Götaland.

Foto: Gustav Wijk, Ander, Sanner