SPOK TV I BLEKINGE

SPOK TV – LÄDERSÖMMERIET

SPOK besöker lädersömmeriet och får ser hur en sadelmakare kan arbeta. Vi får också höra om det projekt som Michaela Ivarsdotter gjort i S-P-O-K Blekinges testpanel.

SPOK TV – SCULPTUR

SPOK besöker Sculptur som jobbar med 3D-printing i stor skala. De använder hållbara material och har en tydlig cirkulär tanke. Vi får också träffa Wivi-Anne Bengtsson och veta mer om hennes bidrag i projektet S-P-O-K Blekinge Testpanel.

SPOK TV – SKRÄVLE MÖBELSNICKERI

SPOK besöker mästersnickaren som blivit anlitad av en keramiker. Vi får veta hur det är att arbeta som finsnickare och lära oss mer om Karin Meijers bidrag till S-P-O-K Blekinges testpanel.

I SPOK TV träffar du människorna bakom tillverkningen och ser hur det ser i deras arbetsmiljö. I de senaste avsnitten gör SPOK studiebesök hos tillverkare listade i Blekinge.

SPOK Blekinge är en del av det nationella nätverket och den digitala plattformen. Dem utgår från de styrkor och unicitet de har i deras region. Lokala tillverkare, lokala experter, material från Blekinge, människor och samarbeten från regionen. Förhoppningen är att stärka företagen och regionen genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara- och lokala tillverkningsmöjligheter.

SPOK Blekinge drivs av Region Blekinge i samarbete med Techtank

MEDVERKANDE

Lädersömmeriet

Sculptur

Skrävle möbelsnickeri 

FILMPRODUKTION 

Korta Ben