GOTLAND Formutövare sökes!

Utlysning - Vi söker dig som vill utforska nya material, tillverkningstekniker och som brinner för nya samarbeten!

Genom matchningsprojektet Ö-gjort vill SPOK Gotland främja kreativ utveckling, branschöverskridande innovation samt påvisa den potential som finns i lokal produktion på Gotland.

Fem team av formutövare och tillverkare matchas ihop och arvoderas för att under 4 månader gemensamt utveckla en idé. Ö-gjort är en testbädd för samverkan inom form- och designområdet och resultatet kan bli material- och tillverkningstester, en prototyp eller färdig produkt.

Vi söker nu dig – yrkesverksam utövare inom form- och designområdet - som har goda kunskaper i designmetodik och förmåga att driva egna utvecklingsprocesser!

Utlysningen i sin helhet med mer info kring kriterier och hur du ansöker HÄR

Ansökningsformulär HÄR

Sista ansökningsdag: 21 november 2023

Besked ges: början av december 2023

Projekttid: december 2023 – april 2024

 

Ö-gjort är ett projekt inom SPOK Gotland. SPOK Gotland drivs av de regionala utvecklarna för slöjd och form vid Gotlands Museum på uppdrag av huvudmannen Region Gotland. SPOK Gotland startades våren 2022 med syftet att stärka det lokala näringslivet - professionella formutövare och tillverkande företag - att bevara och sprida kunskap om material och bearbetningstekniker samt att skapa förutsättningar för hållbar utveckling.