Andreas Klippinge Design

Andreas Klippinge är frilansande formgivare sedan 2011 och arbetar med design för industriell tillverkning inom möbel, belysning och funktionella vardagsföremål. Utför även uppdrag gällande konstnärliga offentliga utsmyckningar, vars syfte också är att fungera som lösningar på olika typer av funktionsområden.

Konstnärlig kandidatutbildning (BFA) vid Linnéuniversitetet, design med inriktning hållbar utveckling.

Studion drivs ifrån konstnärshuset Italienska Palatset i Växjö, den centrala staden i svensk möbel- och belysningsindustri. Ateljé Lyktan, Nola, Essem Design och Lappset är exempel på producenter som designstudion samarbetar med. Andreas Klippinge arbetar även som gästlärare på institutionen för design på Linnéuniversitetet.

I studion finner man en hållbar designer med innovativ attityd. Andreas Klippinge tror att en god form upplevs som inbjudande och enkel. Formgivningen kan beskrivas som typisk småländsk med en förmåga att hantera resurser extra noggrant. Mänskliga beteenden är oftast källan till inspiration tillsammans med referenser från design- och konsthistorien.

Andreas har en fascination för hög kvalitet och svensk produktion och tycker om att arbeta i nära samarbeten för att designa produkter som speglar kundens historia och värderingar utöver marknadens behov. Slutprodukten ska vara ödmjuk mot användaren, ha en lång livslängd, inkludera detaljer som förbättrar vardagslivet och tillfredställer ögat.
Gör Formgivare
Material Trä, Metall
Adress Italienska Palatset, J F Liedholms väg 17
352 57 Växjö
Telefon Visa telefonnummer +46 702 751 518
Län Kronoberg
Hemsida https://klippinge.com/
Kontakta