Hjobergs kakelmakeri

Hjobergs kakelmakeri tillverkar handslaget kakel med inspiration från olika hantverks- och mönstertraditioner. Varje kakelplatta görs för hand och får ett eget uttryck. Hjobergs tillverkar egendesignat kakel, men är också öppna för samarbeten med formgivare, arkitekter och andra företag och kan tillverka på beställning.

Hjobergs kakelmakeri drivs av Daniel och Kristina. Släkten Hjoberg har ägnat sig åt kruk- och kakelugnsmakeri länge och drivs idag av den åttonde generationen. Kristina har keramiken i blodet och var den som för några år sedan väckte tanken om att tillsammans starta ett kakelmakeri. Olika bakgrunder kompletterar varandra då Daniel har utbildning inom ekonomi, hållbarhet och erfarenhet av försäljning och Kristina, som har arbetat som bildlärare också ansvarat för olika Skapandeskola projekt med inriktning mot kakel. Nu driver de kakelmakeriet tillsammans, i en småskalig verkstad, belägen nära Ellös på Orust.

Kakelmakeriets hållbarhetsarbete är en central del i verksamheten och är en del av den slutliga produkt. Därför läggs mycket tid på att minimera kakelmakeriets påverkan på den yttre miljön.
Gör Kakelmakeri
Material Keramik
Adress Morlanda 187
47493 Ellös (Orust)
Telefon Visa telefonnummer 073 0983 184
Län Västra Götaland
Hemsida https://hjobergskakelmakeri.se
Kontakta