Start Exempel Asca Studio + Belysningsfabriken Konsthantverk

Asca Studio + Belysningsfabriken Konsthantverk

Arête Chandelier
2022

Formgivare: Asca Studio
Tillverkare: Belysningsfabriken Konsthantverk

I dagens samhälle, som genomsyras av en slit och släng konsumtion, är det samhällsbrytande samarbetet mellan Asca Studio och Belysningsfabriken Konsthantverk av stor relevans. Detta partnerskap går emot dagens konsumtionsbeteende genom en gemensam syn om att skapa design med lång livslängd.

Asca Studio, bestående av formgivarna Sofia Olsson och Cassandra Bradfield, har en bakgrund i inredningsarkitektur och industridesign. Duons designfilosofi grundar sig i en materialfokuserad estetik med strävan att skapa objekt med lång livslängd och diskret lyx.

Samarbetet tog sin början när Asca Studio, via en studiebesöksresa arrangerad av SPOK, knöt kontakt med Belysningsfabriken Konsthantverk. Den över 100 år gamla expertisen från Belysningsfabriken berikade projektet, vilket ledde till skapandet av Arête Chandelier – en takkrona nu stolt hängande på Soho House i Stockholm.

Framgången av samarbetet mellan Asca Studio och Belysningsfabriken Konsthantverk resultererade även i Arête Serie, armaturer för hemmamiljön.

Omslagsbild av Armin Tehran.