Vill du hjälpa till? Vi är nyfikna på vad du behöver.

För några månader sedan startade vi upp SPOK i Västra Götaland. Ett 30-tal tillverkare är listade och intresset är stort. Därför vill vi få ännu bättre koll på vilka material och vilken tillverkningskompetens kreatörer (och andra) i regionen är intresserade av att komma i kontakt med så sidan håller i relevans.

Om du vill hjälpa oss (vi blir väldigt glada!) så svara gärna på detta:

1. Vilka material är du intresserad av att veta mer om och även kanske få möjlighet att producera i?

2. Vilken tillverkare skulle du vilja komma i kontakt med?

Maila svaren till: vastragotaland@s-p-o-k.se

Vi kommer också att initiera 5 matchningar mellan kreatörer och tillverkare i regionen. Förhoppningen är att skapa en dialog och embryon till nya samarbeten. Vill du vara med på det? Anmäl ditt intresse och vilken kompetens/material du är intresserad av att matchas ihop med till oss innan den 12 april. Vi väljer matchningarna utifrån bredden i material och möjligheter att lyckas med matchningen på kort tid. Maila till vastragotaland@s-p-o-k.se

Tack och vi ser fram emot att höra från er!

Anna och Matilda för SPOK Västra Götaland

@s_p_o_k_v_g
SPOK Västra Götaland

För fyra år sedan startade Jenny Nordberg upp SPOK (samtida produktion och konsumtion) i Skåne. Komplicerade och onödigt långa tillverkningsled låg till grund för idén. Bättre med lokala tillverkare och lokalt material. Och så kommer expertkompetensen med på köpet. Satsningen har varit framgångsrik och nyligen gick Tillväxtverket in med medel för att göra SPOK nationellt.

I oktober 2020 startade SPOK Västra Götaland. Vi är en del av det nationella nätverket och den digitala plattformen. Men vi utgår från det vi har i vår region. Lokala tillverkare, lokala experter, material från Västra Götaland, människor och samarbeten från regionen. Förhoppningen är att stärka regionen genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara- och lokala tillverkningsmöjligheter.

Vår ambition är att minst 60 tillverkare ska vara med innan 2021 är slut. Och vi hoppas på många intressanta samarbeten mellan tillverkare och kreatör. Framförallt vill vi bli bättre på att se möjligheterna nära oss. Hållbara kedjor hela vägen.

SPOK Västra Götaland drivs av Dacapo Mariestad/Artifex och Svensk Form Väst i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling. Huvudfinansiär är Västra Götalandsregionen.

SPOK Västra Götaland hittar ni på: s_p_o_k_v_g

För mer information och kontakt,

vastragotaland@s-p-o-k.se