SPOK Västra Götaland

För fyra år sedan startade Jenny Nordberg upp SPOK (samtida produktion och konsumtion) i Skåne. Komplicerade och onödigt långa tillverkningsled låg till grund för idén. Bättre med lokala tillverkare och lokalt material. Och så kommer expertkompetensen med på köpet. Satsningen har varit framgångsrik och nyligen gick Tillväxtverket in med medel för att göra SPOK nationellt.

I oktober 2020 startade SPOK Västra Götaland. Vi är en del av det nationella nätverket och den digitala plattformen. Men vi utgår från det vi har i vår region. Lokala tillverkare, lokala experter, material från Västra Götaland, människor och samarbeten från regionen. Förhoppningen är att stärka regionen genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara- och lokala tillverkningsmöjligheter.

Vår ambition är att minst 60 tillverkare ska vara med innan 2021 är slut. Och vi hoppas på många intressanta samarbeten mellan tillverkare och kreatör. Framförallt vill vi bli bättre på att se möjligheterna nära oss. Hållbara kedjor hela vägen.

SPOK Västra Götaland drivs av Dacapo Mariestad/Artifex och Svensk Form Väst i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling. Huvudfinansiär är Västra Götalandsregionen.

SPOK Västra Götaland hittar ni på: s_p_o_k_v_g

För mer information och kontakt,

vastragotaland@s-p-o-k.se