LJUNGSKILE TRIKÅ

Ljungskile Trikå AB med anor från 1935 är textilföretaget specialiserat på rundstickning och sömnad av trikåvaror. För andra varumärken med samma höga fokus på miljömässig och social hållbarhet, utför företaget också lönsömnad i både stickade och vävda tyger.

Hela produktionskedjan följer högt ställda krav på miljöhänsyn och arbetsförhållanden. Ljungskile Trikå tillämpar ett cirkulärt perspektiv och en transparent process för att erhålla en hållbar textilproduktion med litet miljömässigt fotavtryck.

Stickeriet - Ljungskile Trikå har en unik samling av rundstickningsmaskiner. Alla maskiner stickar på dubbla uppsättningar nålar, dvs tygerna får maskor både på avigan och rätan. Detta leder till en högre nötningshållfasthet. Alla maskiner är av typen body size, en maskin för varje storlek och kvalitet. Vilket innebär möjligheter att tillverka plagg utan sidsöm.

Sömnad - Ljungskile Trikå har maskiner för de flesta förekommande sömmar för stickade tyger, trikå och jersey. Den omfattande maskinparken i sysalen består utav både maskiner för generell sömnad och specialiserade maskiner för de flesta förekommande tyger, från lätta stickade kvaliteter till tunga vävda tyger såsom kanvas och denim.
Gör Rundstickning och sömnad
Material Läder Textil Ull
Adress Vällebergsvägen 21
459 30 Ljungskile
Telefon Visa telefonnummer 070-5868200
Län Västra Götaland
Hemsida https://ljungskiletricot.com
Kontakta